Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení PedF – Pořízení akustického klavíru
Odesílatel Ivana Choutková
Organizace odesílatele Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta [IČO: 00216208]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 04.09.2019 13:58:41
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,
níže v textu zasílám odpověď na váš dotaz.

Požadované parametry k nákupu akustického klavíru vycházejí z objektivních požadavků zadavatele na základě jeho dlouholetých zkušeností s nástroji v různém provedení, za použití různých materiálů a s ohledem na vysokou frekvenci využívání klavírů při výuce.

Nástroj má jednoznačně splňovat parametry stanovené v zadávací dokumentaci: bílé klávesy z materiálu na minerálním základě (tento materiál umožňuje při permanentním používání stabilní kvalitu každé jednotlivé klávesy, a tím i dlouhodobé zachování komplexní kvality nástroje). Černé klávesy (půltóny) mají být z téhož důvodu zhotoveny z ebenového dřeva. Požadované materiály odpovídají materiálům použitým u kvalitních koncertních nástrojů, je proto nutné, aby studenti příslušných oborů přicházeli při výuce právě s nástrojem v takovémto provedení do pravidelného kontaktu.

Požadavek na délku nástroje 190 - 200 cm vychází z parametrů výukových prostor, které jsou limitující.

Přeji příjemné odpoledne.
S pozdravem
Ivana Choutková

Původní zpráva

Datum 02.09.2019 09:13:28
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den, rád bych se zeptal, zda požadované parametry k nákupu akustického klavíru vychází z objektivních požadavků zadavatele. Jedná se zejména o požadavek klávesového obložení na minerálním základě, které zásadním způsobem omezuje možnosti nabídky různých výrobců klavírů, také požadavek ebenových půltónů nebo malé rozpětí délky klavíru je poměrně omezující v nabídce jinak vhodných nástrojů. Rádi bychom nabídli velmi kvalitní klavíry v délce do 208cm, které svými parametry převyšují kratší nástroje. Děkuji za odpověď.