Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení RUK – ÚVT – Technologická obměna počítačového vybavení výukových prostor ve vybraných lokalitách Univerzity Karlovy
Odesílatel Vilém Štekl
Organizace odesílatele Univerzita Karlova, Rektorát [IČO: 00216208]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 14.03.2018 16:20:35
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel sděluje, že se předmětnými dotazy zabývá a odpověď uveřejní, jakmile to bude možné. Zároveň zadavatel sděluje, že v souladu se zákonem prodlouží lhůtu pro podání nabídek.

***
V kontextu s technickými požadavky zadavatele, tímto žádáme o upřesnění požadavků a zodpovězení následujících dotazů :

Dotaz č. 1 : Zadavatel nespecifikuje u položky „PC typu 2“ požadované parametry zdroje napájení počítače. Mohl by zadavatel s ohledem na požadovaný výkon a zároveň spotřebu elektrické energie poptávaného PC upřesnit typ zdroje?

Dotaz č. 2 : Zadavatel požaduje u položky „PC typu 3“ zdroj (PSU) specifikace ATX 2.2. Ačkoli je využití přesného označení zdroje v rámci terminologie ATX běžné u výrobců komponent a označuje především velikost zdroje a jeho kompatibilitu k základní desce ATX, výrobci značkových PC (značkově certifikovaná kompletní sestava PC) toto označení nepoužívají. Značkoví výrobci PC většinově používají ve svých modelech, v zájmu bezproblémové funkčnosti, základní desku stejného výrobce a stejné generace jako je nabízený osazený procesor a k nim používají příslušné kompatibilní zdroje (PSU). Specifikace těchto komponent dle detailního standardu formátu ATX je tedy irelevantní pro svoji nadbytečnost. Mohl by zadavatel upřesnit vhodnost nabídky zdroje neadresujícího jmenovitě detailní standard ATX, nabízející, ale ve stejnou chvíli stejné nebo lepší ostatní požadované parametry?

Dotaz č. 3 : Zadavatel požaduje u položky „PC typu 4“ zdroj (PSU) o výkonu minimálně 600W, zároveň zadavatel neupřesňuje požadavek na účinnost takového zdroje. Dovolujeme si zadavatele upozornit na četnost existence modelů značkových výrobců, které jsou pro plnohodnotný výkon a provoz v požadované konfiguraci certifikované za použití zdroje s 400W výkonu a minimální účinností 91%. Povolí zadavatel použití zdroje s 400W výkonu a zároveň minimální účinností 91%?

Dotaz č. 4 : Zadavatel požaduje u položky „PC typu 5“ zdroj (PSU) o výkonu minimálně 400W, zároveň zadavatel neupřesňuje požadavek na účinnost takového zdroje. Mohl by zadavatel upřesnit požadované parametry zdroje (PSU)?

Dotaz č 5: Zadavatel u položky „PC typu 5“ požaduje skřín mATX o maximálních rozměrech 377mm x 180mm x 355mm. Jedná se o rozměry odpovídající typicky stolním počítačům velikosti Tower/MidiTower/MiniTower – názvosloví se různí dle zvyklostí jednotlivých výrobců, nicméně jedná se o odpovídající vzájemně zástupné modely. Dovolujeme si zadavatele upozornit, že výše zmíněné požadované rozměry neplní četné modely značkových výrobců. Umožní zadavatel nabídnout stolní počítač s rozměry skříně 445mm x 170mm x 400mm?
Dotaz č. 6 : V technické specifikaci zadavatel požaduje mobilní vozík pro centrální správu mobilních zařízení( tzv. Managed varianta). Může zadavatel specifikovat požadavek na funkcionalitu a rozsah požadované konektivity a napájení ?